Gratis sneak preview vogelobservatorium

Bij het Haringvliet wordt een unieke nieuwe vogelkijkplek geopend. Nog voor de officiële opening hebben bewoners uit de regio van vrijdag 12 tot en met zondag 14 april de mogelijkheid voor een gratis sneak preview! Het vogelobservatorium biedt een fantastisch uitzicht op het weidse Haringvliet en haar vogelrijkdom. Van 's ochtends 8 uur (voor de vroege vogels) tot 's avonds 18.30 uur kunnen mensen zich aanmelden voor een gratis sneak preview onder leiding van een deskundige natuurgids.

Uniek vogelobservatorium

Het vogelobservatorium is gelegen aan de rand van het natuurgebied Scheelhoek in Stellendam. Het is een bijzonder en duurzaam ontwerp van RAU architecten in samenwerking met Ro&Ad architecten: uniek voor Nederland en zelfs wereldwijd. De vorm is een ei van de grote stern. Het vogelobservatorium biedt een fantastisch uitzicht op de deltanatuur van het Haringvliet en haar vogelrijkdom. Er broedt een kolonie van duizenden grote sternen op de eilandjes voor de kust van Scheelhoek. Maar er zijn ook vele andere kustvogels als visdiefjes, lepelaars en grote zilverreigers te zien. Met een beetje mazzel scheert de majestueuze zeearend over het water!

https://www.coorndijk.nl/resources/newsimages/newsid65-2.png

Gratis sneak preview

De gidsen, waaronder boswachters van Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer, VisTV presentator Marco Kraal en Vogelbescherming Nederland ambassadeur Camilla Dreef, laten u niet alleen genieten van deze bijzondere plek en de vogels, maar vertellen ook meer over de unieke deltanatuur van het Haringvliet en de ontwikkelingen. De sneak previews zijn ingedeeld in zes thema’s: 1) Op stap met de boswachter, 2) Vogels kijken, 3) Speciaal voor kinderen, 4) Vissen in en om het Haringvliet, 5) Architectuur, en 6) Steur en schelpdierbanken. Het bezoek en het genieten van het mooie uitzicht is bij ieder thema hetzelfde. Al naar gelang het thema vertelt de gids andere informatie. Na afloop ontvangen deelnemers een consumptiebon voor een gratis kop koffie, thee of limonade bij het restaurant Loef in de jachthaven.

https://www.coorndijk.nl/resources/newsimages/newsid65-1.png

Wie, wat, waar, wanneer?

Datum: Vrijdag 12 april, zaterdag 13 april en zondag 14 april 2019
Tijden: Om 8.00, 9.30, 11.00, 12.30, 14.00, 15.30, 17.00 en 18.30 uur
Wat: Gratis sneak preview vogelobservatorium
Voor wie: Bewoners uit de regio
Kosten: Gratis!
Vertrekpunt: Parkeerplaats bij de jachthaven Marina Stellendam: Deltahaven 61, 3251 LC Stellendam
Aanmelden en info: www.haringvliet.nu/vogelobservatorium

Droomfondsproject Haringvliet

Het vogelobservatorium is ontwikkeld door Vogelbescherming Nederland in samenwerking met Natuurmonumenten en is een van de iconen van het Droomfondsproject Haringvliet. In het Droomfondsproject Haringvliet werken zes natuurorganisaties – ARK Natuurontwikkeling, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, Sportvisserij Nederland, Vogelbescherming Nederland en Wereld Natuur Fonds - met steun van de Nationale Postcode Loterij aan een ambitieus natuurherstelplan en recreatieve impuls voor het Haringvliet. Het vogelobservatorium wordt mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij, provincie Zuid-Holland en BPD Cultuurfonds.

Met informatie over de activiteiten van het Droomfondsproject Haringvliet via www.haringvliet.nu