Het bestuur stelt zich voor

Denny Huijzers Ik ben Denny Huijzers, bestuurslid van dorpsvereniging de Coorndijk. Ik ben geboren en getogen in Goudswaard en woon samen met mijn vrouw Samantha en 3 kinderen met veel plezier in het dorp. Ik ben de kartrekker van de commissie "jeugd en evenementen" en ik doe dit met veel plezier met nog meer topvrijwilligers die hun steentje bijdragen om weer wat leuks voor de jeugd en zeker ook voor de overige dorpsbewoners te kunnen creëren.


https://www.coorndijk.nl/resources/images/bert.png

Mijn naam is Bert Groeneweg. Ik ben geboren op 02 april 1958 te Goudswaard (Nieuwendijk). Ik woon sinds 1973 in Goudswaard. Ik ben vanaf 01 januari 2022 met prepensioen. Ik was tot 1 januari 2022 brandweercommandant en ben 30 jaar lid geweest van de vrijwillige brandweer in Goudswaard, waarvan de laatste 15 jaar in de functie van Postcommandant. Ik ben 30 jaar verbonden geweest aan het Algemeen Brandweer Wedstrijd Comité waarvan de laatste 15 jaar wedstrijdleider in de provincie Zuid-Holland. Verder was ik lange tijd examinator van brandweerexamens op alle te examineren opleidingsniveaus. De laatst 10 jaar was ik voorzitter van examencommissies namens het Instituut Fysieke Veiligheid. Verder heb ik duizenden mensen uit binnen- en buitenland brand leren blussen. Ik trainde luchthavenbrandweren, bedrijfsbrandweren, scheeps- en booreilanden bemanningen en ook overheidsbrandweren uit Duitsland, België en Nederland. Ik heb ook veel Rijksbrandweeropleidingen voor brandweerkorpsen uit Nederland gegeven. Diverse landelijke Rijksbrandweer opleidingen zijn van mijn hand. In totaal ben ik 42 jaar en 3 maanden bij de brandweer geweest. Mijn vrouw Marina is al heel lang verbonden met de Dorpsvereniging. Ik wilde, zeker met mijn naderende pre-pensionering, iets gaan doen voor het dorp Goudswaard. Daarom ben ik in het bestuur van de Dorpsvereniging gekomen op 01 januari 2021. Hier vervul ik de functie van penningmeester en maak hiermee deel uit van het dagelijks bestuur van de Dorpsvereniging "de Coorndijk".


https://www.coorndijk.nl/resources/images/henk.pngIk ben Henk Melissant, landbouwer met een vestiging buiten het dorp. Ik ben in het bestuur van de Dorpsvereniging gekomen om het contact tussen de dorpsbewoners en de inwoners en bedrijven uit het buitengebied te verbeteren. Het beheer van het buitengebied door de agrarische sector, contact met natuur- en overheidsinstanties, en de inrichting van groenstroken staan hierbij centraal. Ook houd ik me bezig met lokale projecten rondom energieopwekking en verduurzaming. "Uit vragen die ik krijg, merk ik dat veel inwoners van Goudswaard steeds minder binding hebben met activiteiten en ontwikkelingen in de Korendijkse polder. Voor de Dorpsvereniging houd ik me daarom bezig met de ontwikkelingen in het buitengebied en hoe wij dit als vereniging onder de aandacht kunnen brengen bij de inwoners van Goudswaard.


https://www.coorndijk.nl/resources/images/jolenta.pngIk ben Jolenta van der Sijde, geboren Zuidzijde, opgegroeid in Piershil en woon inmiddels alweer 30 jaar met mijn man Arwin in Goudswaard. We hebben twee dochters, Felicity en Isabella. Doordat zij met hun paarden zijn gaan meehelpen met de organisatie van de jaarlijkse sinterklaasintocht ben ik in contact gekomen met de Dorpsvereniging. Vijf jaar geleden heb ik meegedaan aan het traject Natuurlijk Ondernemen Hoeksche Waard-West, georganiseerd door de gemeente Korendijk. Hier werkten we aan het ontwikkelen van recreatieve initiatieven in onze regio. De bestuursleden van de Dorpsvereniging hebben mij hierin bijgestaan en geholpen. Vorig jaar heb ik aangeboden om bij de redactie van de Polderpraat te helpen, en toen bleek dat het bestuur van de Dorpsvereniging op zoek was naar nieuwe bestuursleden heb ik de taak van secretaris op me genomen. Ik zet mij graag in voor activiteiten
in Goudswaard die de levendigheid en saamhorigheid van de bewoners bevorderen. Verder help ik met het plaatsen van lokale nieuwtjes op Instagram, Facebook en de website www.coorndijk.nl.


https://www.coorndijk.nl/resources/images/wouter.pngMijn naam is Wouter Spruijt, woon sinds 1984 in Goudswaard, getrouwd en vader van 2 kinderen. Ik werk bij een (petro)chemisch bedrijf als bodemadviseur. Mijn hobby's zijn: klussen, tuinieren en vissen. Daarnaast actief als bestuurslid bij Oranjevereniging Piershil en sinds dit jaar ook in de Dorpsvereniging gestapt (commissies groen en energie). Voor o.a. deze onderwerpen wil ik me graag gaan inzetten.


https://www.coorndijk.nl/resources/images/johan.pngVeel van jullie zullen mij wel kennen als de plaatselijke supermarktondernemer van ons dorp. Maar toch: Ik ben Johan Louwen en ben 58 jaar en gelukkig getrouwd met Jannie. Wij hebben 5 kinderen en 9 kleinkinderen. We zijn al vanaf 1997 actief op Goudswaard en wonen daar ook met alle plezier. Ik ben al lid van de Dorpsvereniging vanaf het begin en momenteel ben ik voorzitter. Ik hoop via deze weg een steentje bij te dragen voor u en ons dorp. Heeft u vragen of suggesties die ons dorp aangaan voor ons algemeen belang, spreekt u mij dan gerust aan. Tot uw dienst.


https://www.coorndijk.nl/resources/images/andrea.pngIk ben Andrea de Graaf, geboren in Rotterdam-Zuid op 1-2-1949, als enig kind. Schooldiploma Mavo4 wiskunde. Getrouwd in 1969 met fotograaf. Tot 1978 op kantoor gewerkt. Sinds 1978 zelfstandig ondernemer in Rotterdam tot 2015. In 1976 zijn we naar de Hoeksche Waard gekomen, toen zijn we in Numansdorp gaan wonen en in 2014 verhuisd naar Goudswaard. Wij hebben 2 zoons. Mijn hobby's zijn: binnenhuisarchitectuur, natuur, tuin. Ik zou het leuk vinden als Goudswaard bekend staat als dat kleine dorpje in het groen. Met de Dorpsvereniging willen we de inwoners steunen met zaken die belangrijk zijn voor hen, woningbouw, bereikbaarheid, voorzieningen, enz...


https://www.coorndijk.nl/resources/images/ronald.pngMijn naam is Ronald Huis, vanaf de oprichting betrokken bij de Dorpsvereniging. Mijn motivatie is dat ik mij graag in wil zetten voor mijn leefomgeving. Ik denk hierbij aan het aangezicht van ons dorp, de groenvoorzieningen, de leefbaarheid en dergelijke. De samenwerking in de Dorpsvereniging is prettig wat mij er niet van weerhoudt kritisch te zijn op hetgeen wij doen.


Ik ben Violieke van Eijk-Bruin, 36 jaar. Ik woon sinds 2005 in Goudswaard. Ik woon in de burgemeester Zahnweg op nr. 49, hiervoor op de Oudendijk te Goudswaard. Ik ben getrouwd met Cris Bruin en samen hebben wij vier kinderen. Mees, Vlinder, Madelief en Rosie. Onze kinderen gaan naar school in Oud-Beijerland naar de vrije school het Leeuwenhart. Voordat ik bestuurslid werd van de Dorpsvereniging, heb ik tijdelijk deelgenomen aan de maandelijkse vergaderingen van het bestuur. Mijn vader was destijds nog bestuurslid en mede hierdoor werd ik snel op de hoogte gebracht of betrokken bij activiteiten in en om ons dorp Goudswaard. Al snel merkte ik een gevoel van enthousiasme in mijzelf, om samen activiteiten te organiseren of je ergens gezamenlijk voor in te zetten. Dit gevoel heb ik nog steeds en draag ik graag uit naar anderen. Ik vind het fijn om de wereld dichtbij huis een stukje mooier, leuker en gezelliger te maken. Goudswaard is een mooi stukje Nederland om te mogen wonen, waar ikzelf enorm van geniet. Graag zet ik mij in voor anderen die dit hopelijk ook zo ervaren, zo ook voor mijn kinderen. Deelname aan de Dorpsvereniging is enorm belangrijk waar het gaat over het organiseren van activiteiten maar ook voor het mijzelf hard maken voor de toekomst, de leefbaarheid, veiligheid, zodat o.a. mijn kinderen kunnen terugkijken op een fijne jeugd welke zich voornamelijk heeft afgespeeld in ons dorp Goudswaard. Samen is alles leuker.


Beste dorpsgenoten, mijn naam is Marja Kooman. Oorspronkelijk kom ik uit Rotterdam-Zuid waar ik al snel door had dat het stadse leven niets voor mij was. Hoe wij in Goudswaard terecht kwamen? Door mijn liefde voor dieren en natuur. Respect voor alles wat leeft, groeit en bloeit. Goudswaard heeft dit allemaal, vandaar dat ik hier nooit meer weg ben gegaan. Inmiddels woon ik hier al 42 jaar met veel plezier. Ik heb een financiële, administratieve, achtergrond en werk met veel plezier bij een groot Engels bedrijf. Daarnaast ben ik nu bestuurslid van de Dorpsvereniging omdat ik een bijdrage wil leveren aan de leefbaarheid en veiligheid van ons mooie dorp. Vooral de toename van het vele verkeer heeft mijn aandacht.