Samen bewegen in Piershil

Van bewegen krijgt u een betere conditie. Vitaal ouder worden heeft bovendien als voordeel dat u ook langer sociaal actief blijft. Daarom organiseren Careyn, Heemzlcht, praktijkondersteuner van uw huisarts (POH), Cesar Oefentherapie, het Rode Kruis/Kwadraat en Welzijn Samen Bewegen voor 55-plussers in Piershil, Goudswaard en Nieuw-Beijerland. Speciaal voor mensen die nog zelfstandig wonen en die vanwege lichamelijke klachten te weinig in beweging komen en daardoor minder sociale contacten hebben.

Samen bewegen bestaat ult twee onderdelen:

Informatiebijeenkomst
De bijeenkomst wordt gegeven door Praktijk Oefentherapie Cesar en is bedoeld voor ouderen, mantel- zorgers en professionals uit Piershil, Goudswaard en Nieuw-Beijerland. De voorlichting gaat in op val- risico's en valpreventie. Er is aandacht voor factoren als condltie, evenwicht en beweeglijkheid , maar ook op bijv. medicijngebruik, schoeisel, brilgebruik, hulpmlddelen, voeding en veilig wonen.

De trainingen
Gedurende de trainingen wordt onder meer aandacht besteed aan oefeningen voor balans, coördinatie, spierkracht en beweeglijkheid van voeten, enkels, knleen, heupen, rug. Daarnaast trainen we de dagelijkse houdingen en bewegingen zoals opstaan uit een stoel, opstaan uit bed, opstaan na een val, bukken en lopen met en zonder hulpmiddelen. De oefeningen en bewegingsadviezen zljn voor een groot deel gebaseerd op de Oefentherapie Cesar.

Begeleiding en Vervoer
Oudere deelnemers warden gedurende het hele traject (informatiebijeenkomst en trainingen) begeleid door de wijkverpleegkundigen van Heemzicht, Careyn, en Rode Kruis en/of Kwadraat. De wijkverpleegkundigen en vrijwilligers/ mantelzorgers zein erop toe dat de deelnemers thuis met de oefeningen aan de slag gaan. 

U kunt uw interesse kenbaar maken/zich aanmelden bij wijkverpleegster, POH of rechtstreeks bij Praktijk oefentherapie Cesar "Hoeksewaard" via praktijk@cesarhoeksewaard.ni of 0186-620204.

Samen Bewegen is een initiatief van GGD Zuid-Holland Zuid.